OmSteeltown of Sweden är en start-up idé som kläcktes sensommaren 2017 och var till en början enbart tänkt att handla om läderhantverk med naturkänsla. Grundaren Daniel Örtoft har samiskt påbrå och har alltid varit i kontakt med hantverk av olika slag genom sin släkt. Vidare så är konsumtionssamhället på väg att ta över världen totalt och vi konsumerar som aldrig förr, vilket sliter på miljön. En serie artiklar hösten 2017 fick Daniel att inse att hudvårdsprodukter, de allra flesta, som finns i butik faktiskt inte är bra för  oss. De innehåller aluminium som exempelvis kan kopplas till bröstcancer och parabener som rubbar hormonbalansen hos bland annat tonåringar. 


Med miljötänket i fokus börjades det tillverkas hudvårdsprodukter, främst skäggolja och deodorant, med en stor del helt ekologiska ingredienser. Idéerna är många och nya produkter och dofter ser dagens ljus hela tiden och testas. Vissa skrotas av olika anledningar och andra finns till försäljning en tid för att se om kunderna tycker om den. Några produkter har aldrig nått marknaden, och andra har tagits bort från sortimentet efter hand då kunderna inte eftersökt dem.Det som har bestått är originalprodukterna, deodoranterna och skäggoljan. Det är våra mest populära produkter.

Läderhantverket som var Steeltown of Sweden:s originalidé har också miljötänk i fokus. Över 90% av produkterna vi tillverkar är av återanvänt läder och skinn. I de få fall vi köper in läder från garverier och leverantörer är det alltid vegetabiliskt garvat.

Steeltown of Sweden tillverkar naturligtvis det du vill ha. Vill du sy om något? Laga en söm på favoritskinnjackan eller hästsadeln? Beställa ett unikt armband eller halsband? Vi fixar! Finns nästan alltid tillgänglig på Messenger.